Dakar 2017
Roboforex is an official sponsor
of "Starikovich-Heskes Team"
at the Dakar 2017
Home / Analitik / Arahan Kalendar Ekonomi
Arahan bagaimana untuk menggunakan Kalendar Ekonomi

1. Tetapkan masa Kalendar mengikut zon masa anda. Pelayar anda akan mengingati maklumat ini dan masa depan anda melawat laman web, masanya akan disegerakkan mengikut parameter disimpan.

Beri perhatian: kami cadangkan anda untuk memeriksa parameter dari semasa ke semasa untuk memastikan bahawa masa semasa Kalendar Ekonomi sepadan dengan zon masa anda.


2. Kalendar kami termasuk pilihan yang sangat berguna, yang memaparkan semua acara ekonomi mengikut faktor masa: anda boleh melihat peristiwa baru-baru ini, dan juga jadual lengkap untuk hari ini, esok, ini dan minggu depan. Ia membantu untuk menyusun maklumat dan menentukan beberapa tempoh masa tertentu, yang lebih baik untuk perdagangan.

3. Semua maklumat yang diterbitkan dalam Kalendar dipaparkan sebagai satu pakej: acara, negara di mana ia berlaku, kepentingan dan pengaruh acara ini, nilai penunjuk ekonomi makro sebelumnya dan juga yang diramalkan. Oleh itu, dengan klik pada mana-mana simbol dalam ruang mendatar (negara, acara, dan lain-lain), anda boleh melihat dalam bentuk graf bagaimana peristiwa itu mempengaruhi pasaran, membaca laporan analisis, dan menjejaki dinamik penunjuk makroekonomi tertentu sepanjang tempoh masa yang dipilih. Juga, anda boleh melihat perbezaan di antara nilai penunjuk makroekonomi diramalkan dengan yang sebenar sepanjang tempoh masa lalu.4. Di samping itu, Kalendar mempunyai penapis khas, yang membolehkan analisis dan penyusunan maklumat mengikut kategori yang berbeza dengan cara yang lebih mudah untuk anda. Penapis boleh disesuaikan dengan mengaktifkan dan nyahaktifkan pilihan tertentu dalam senarai.